Blogia
diariodealejandro

Noticias del día

Grip aviar

Grip aviar

En l’illa de Rugen han trobat a dos cignes  morts amb el virus. El virus va ser detectat amb un test que van fer. Però o van trobar estrany perquè els cignes no son aus migratòries y casi sempre estan en un mateix lloc duran tot l’any, y seria estrany que haguessin portat el virus de l’est de Europa.

Hi ha una idea que no es segura es que els cignes haguessin sigut infectats per ànecs salvatges. També hi ha una altre idea de no ser aus migratòries, hauran arribat a Alemanya fugint del fred de l’est d’Europa.

Han dit que tenim que agafar medides per no entrar amb contacte amb la grip i han aconsellat als pares que no deixin que entrin en contacte els fills amb animals morts.    

Pesimismo contra las caricaturas de Mahoma

Pesimismo contra las caricaturas de Mahoma Un diario llamado Jyllands Posten procedente de Dinamarca, el pasado septiembre publico unas imágenes sobre Mahoma(el dios Al·la de los musulmanes)  para reírse de el, hi ha comienzos de febrero las publicaron otra vez. Una era la cara de Mahoma con una bomba en la cabeza, otra con un cuchillo y dibujándola de mujer.
Estas imágenes ofendieron a muchas personas musulmanes y provocaron la muerte de hasta 10 personas y algunas de ellas adolescentes.
Quemaron un montón de banderas occidentales.
Ahora están pediendo por favor que paren de hacer esto porque tampoco es para tanto, que ya saben que es su dios pero no para llegar asta ese extremo.
                       

El estanco en guerra

El estanco en guerra

La discuta entre los fabricantes de tabaco y el gobierno causan a los estanqueros la perdida de mucho dinero porque han tenido que bajar los precios del tabaco.
Por esto han obligado que a Marlboro, lo bajaran de precio de valer 2,75 ha bajado a 2,35 y muchas mas marcas, y por esta perdida de dinero los estanqueros han declarado la huelga.

La reparació de la torre d'alta tensió deixa sense llum 65 pobles de l'Alt Empordà

L’Empordà a les fosques

 

Ahir a la tarda 65 edificis de l’Alt Empordà van estar sis hores sense electricitat per culpa dels treballs de reparació de la torre d’alta tensió.  L`apagada va començar a ¼ de 4 de la tarda i va durar fins a ¾ de 9 del vespre. L’Escala, Viladamat i Lladó van ser les úniques que van tenir llum, perquè podien rebre l’electricitat per una línia diferent. Des de dilluns al vespre estaven arreglant lo torre de Vilaür que es va caure a la grandària del riu Fluvià causada per les pluges del cap de setmana. La torre va quedar inclinada, va ser necessari substituir el cablejat i empalmar-lo a dues torres.

Els treballs del costat de la torre es van aturar ahir a la nit després de trenta hores sense interrupció. Ara ja ha assegurat el subministrament, que era la prioritat, però era una solució provisional i ara tenen que buscar la solució definitiva

 

Sortida a l’ estació d’esquí de Llés (La Cerdanya)

Sortida a l’ estació d’esquí de Llés (La Cerdanya)

El pasat dilluns dia 23 de gener els alumnes de primer i segon d’Eso vam anar a l’estació d’esquí de Llés (La Cerdanya).Vam anar en autobus i mes omenys vam tardar dues hores i mitja.Els de primer hi havien molts que encara no avien esquiat i bolien aprendre. Els de segon casi tots lla haviem anat l’any pasat i van anar una altra vegada perquè volien aprendre més per perfeccionar la teccnica.

Vam anar caminant amb els esquís cap a dalt i cada x temps paravem per fer alguna activitat amb els esquis y quan vam arribar a dalt del tot vam vaixar.

Els de primer van arribar fins la meitat i van fer una baixada més petita i els de segon como lla era la segona vegada doncs ens vamb posar una baixada més llarga.

Pagines web:

www.lles.net

www.tempsdeneu.com

www.tele-ski.com

 

 

Dos muertos y 22 heridos por una explosión de gas en Santa Coloma de Gramenet

Esta mañana en Santa Coloma de Gramenet ha habido una explosión de gas que a afectado a 24 personas dos de ellas muertas, 22 heridas y dentro de las 22 hay 9 muy graves. El servicio de Emergencias Médicas 061, ha alertado de que podrían aumentar los heridos. Uno de los fallecidos es un técnico de la compañía de Gas natural, que estaba reparando una fuga, y la otra, es una chica joven que en el momento de la explosión pasaba por la zona.

 

Les repercussions de la nova llei del tabac

Les repercussions de la nova llei del tabac

Aquesta nova llei del tabac la posat el govern, perquè vol acabar d’una vegada amb el tabac. Consisteix en que no es pot fumar en el treball i tampoc en els bars, els bars de 100 metres quadrats tenen la llibertat de qui vulgui pot fumar i qui no, pues no fuma i els de més de 100 metres quadrats tenen 8 mesos per posar un espai sense fum. Aquesta llei es va prolongar per votacions, va començar en desembre i es va aprovar. Aparti del 1 de gener no es podia fumar en aquests llocs. Aquesta llei es va aprovar a tota España. Van posar aquesta llei perquè deixin de fumar mes gent i restableixin la seva salut, i menys morts de càncer de pulmó.

Aquesta llei ha fastidiat a molta gent però el govern ho a fet pel be de tots els fumadors, perquè d’aquesta manera la gent fumarà menjs o u deixarà.

En casi tots els bars no es podrà fumar i llavors intentaran menjs de fumar i en el treball tenen que surti a fora a fumar i el temps que perdin en fumar u tindran que recuperar al final de la jornada i com desprès no tindran ganes a recuperar el temps perdut intentaran menjs de fumar.

Els avantatges que té fumar, jo crec que no hi ha ningú, però per els que son fumadors per a ells els avantatges son que quan estàs avorrit i no saps que fer et fumes un cigarret, quan estàs nerviós un altre i axi successivament.

Els inconvenients son: et gastes molts diners i a sobre et perjudica molt la salut, no podes respirar be a vegades, podes agafar càncer de pulmó, i per totes aquestes coses es viu molt menjs.

La gent pot fer el que volguí, cada una de les dues bandes, tan com fumadors i no fumadors però gràcies a aquesta llei hi hauran menjs fumadors i cada vegada la banda de no fumadors es farà mes gran fins que la de si fumadors no existeixi i llavors i hauran menjs morts i viuran una vida molt mes sana tota la gent.

El Nadal es una festa que es fa cada any per tradició, tracta de regalar regals. Nadal es el 25 de desembre es quan va neixer Jesucrist.
La nit del 24 de desembre arriba el Para Noel i la nit del 5 de gener arriben els reis mags.
En aquestes dates es gasta molt, sobretot en regals, en dinars...
La gent es queixa molt dels preus tan alts que han posat les coses avui dia.
En nadal hi han dues dates importants, la nit de nadal que es quan ubrim els regals que ens a deixat el para noel i l’ultima nit de l’any es quan menjem el raïm i s’acaba el any.

Opinio personal: A mi m’agrada molt el nadal sobretot per els regals i per les festes lla que el 5 de gener es quan vaig neixer jo. Pero jo crec que en les festes de nadal es gasta molt es tendria que controlar una mica això